Οικογενειακές διακοπές

Τα Houdis Houses αποτελούν ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές . !

Διακοπές με παιδιά

Τα Houdis Houses αποτελούν ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές . !

Ιερά Μονή Αιμυαλών

Στα δρόμο που ενώνει τη Στεμνίτσα με τη Δημητσάνα, χτισμένη στους πρόποδες της Κλινίτσας, σε μια καταπράσινη χαράδρα που σχηματίζει το Ζυγοβιστινόρεμα βρίσκεται η ιστορική Μονή Αιμυαλών αφιερωμένη στη γέννηση της Θεοτόκου.

Ιδρύθηκε στα τέλη του 16ου- αρχές του 17ου αιώνα και σήμερα αποτελείται από δύο οικοδομήματα που σχηματίζουν «Τ» στην κοιλότητα του βράχου πάνω στην οποία είναι χτισμένη. Σύμφωνα με τις δύο επικρατέστερες εκδοχές πήρε το όνομά της είτε από τα σαλιγκάρια που υπάρχουν σε αφθονία στην περιοχή, που στη μανιάτικα ονομάζονται «αιμυαλοί» είτε από τον τόπο καταγωγής των ιδρυτών της, οι οποίοι κατάγονταν από τους Αιμυαλούς Μεσσηνίας. Στη Μονή φυλάσσονται εκκλησιαστικά κειμήλια σημαντικής αξίας και ξυλόγλυπτο τέμπλο που χρονολογείται στα 1632 μ.Χ.

Λίγο πριν φτάσετε στη Μονή αξίζει να κάνετε μια στάση να θαυμάσετε το περίφημο λινό του Μοναστηριού που αποτελεί τόπο ηρωικής θυσίας των Κολοκοτρωναίων.

Τηλέφωνο Ιεράς Μονής Αιμυαλών 2795031273 -Δημητσάνα Αρκαδία

Categories

Πληροφορίες – Κρατήσεις

Τηλ. : +306973981384

Houdis Houses , Παράλιο Άστρος ΤΚ 22001

Τηλ: 2755051444


Πληροφορίες - Κρατήσεις

Το όνομά σας

Το email σας

tip!

Θα σας αποσταλεί αντίγραφο στο mail σας.
Ελέγξτε τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σε περίπτωση που δεν είναι στα εισερχόμενα σας.Με τον ίδιο τρόπο θα έρθει το Εmail της απάντησης.
Το μήνυμά σας

captcha <-- Αποδείξτε ότι δεν είστε robot..
Πληκτρολογήστε τα γράμματα της φωτογραφίας.