Οικογενειακές διακοπές

Τα Houdis Houses αποτελούν ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές . !

Διακοπές με παιδιά

Τα Houdis Houses αποτελούν ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές . !

Βυτίνα

Η Βυτίνα, απέχει μόλις 44 χλμ από την Τρίπολη και βρίσκεται χτισμένη σε υψόμετρο  1033 μ. στους πρόποδες του Μαινάλου Αποτελεί όχι μόνο ιδανικό χειμερινό προορισμό αλλά και ένα καλό σημείο εκκίνησης για εξορμήσεις στην ευρύτερη ορεινή Αρκαδία.

Κέντρο της κωμόπολης είναι η κεντρική πλατεία με την πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, χτισμένη με το φημισμένο τοπικό μαύρο μάρμαρο από ντόπιους μάστορες. Γύρω από την πλατεία βρίσκονται οι περισσότερες ταβέρνες, καφενεία, καφετέριες, όπως και καταστήματα με τοπικά προϊόντα (γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, τοπική ξυλοτεχνία, μέλι, βότανα, καρύδια και όσπρια).

Τι θα δείτε

Κοντά στην κεντρική πλατεία βρίσκεται η Βιβλιοθήκη της Βυτίνας, με αξιόλογο ιστορικό αρχείο για την περιοχή καθώς και το ιστορικό πετρόκτιστο κτίριο του «Ελληνικού Σχολείου».

Κοντινές Διαδρομές

Αν επισκεφθείτε την πόλη της Βυτίνας μην παραλείψετε να ανεβείτε στο λόφο του Αη Λιά για να θαυμάσετε την υπέροχη θέα και αν βρεθείτε στη Βυτίνα φθινόπωρο ή άνοιξη, αξίζει να κάνετε έναν περίπατο στο δεντροσκέπαστο δρομάκι που περνά από γνωστό ξενοχείο, που είναι γνωστό ως «Δρόμος της Αγάπης».

Κοντά στη Βυτίνα βρίσκονται τα ιστορικά  μοναστήρια της  Κερνίτσας και των Αγίων Θεοδώρων. Μόλις 3χιλ. πριν τη Βυτίνα, στις παρυφές του όρους του Μαινάλου βρίσκεται η «πηγή του Παυσανία», στην οποία αναφέρεται ο Παυσανίας στα «Αρκαδικά». Μια ακόμα διαδρομή με εκκίνηση τη Βυτίνα που αξίζει να κάνετε είναι εκείνη που ξεκινά από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και οδηγεί στο Μυλάοντα ποταμό και το πέτρινο γεφύρι «Ζαρζί». Από εκεί μπορείτε επίσης να ανηφορίσετε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Εναλλακτικά μπορείτε να κινηθείτε προς την Άσπρη Πλάκα ή την Κοκκινόβρυση που βρίσκεται στην καρδιά του ελατοδάσους.Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Categories

Πληροφορίες – Κρατήσεις

Τηλ. : +306973981384

Houdis Houses , Παράλιο Άστρος ΤΚ 22001

Τηλ: 2755051444


Πληροφορίες - Κρατήσεις

Το όνομά σας

Το email σας

tip!

Θα σας αποσταλεί αντίγραφο στο mail σας.
Ελέγξτε τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σε περίπτωση που δεν είναι στα εισερχόμενα σας.Με τον ίδιο τρόπο θα έρθει το Εmail της απάντησης.
Το μήνυμά σας

captcha <-- Αποδείξτε ότι δεν είστε robot..
Πληκτρολογήστε τα γράμματα της φωτογραφίας.