Οικογενειακές διακοπές

Τα Houdis Houses αποτελούν ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές . !

Διακοπές με παιδιά

Τα Houdis Houses αποτελούν ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές . !

Δημητσάνα

Η ιστορική κωμόπολη της Δημητσάνας απέχει από την Αθήνα 207 χλμ, περίπου 21/2 ώρες με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης. Γνωστή ήδη από τον δέκατο αιώνα, χτισμένη πάνω στην αρχαίαΤεύθιδα, η Δημητσάνα απλώνεται αμφιθεατρικά πάνω από το φαράγγι του Λούσιου ποταμού και αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο βυζαντινής τέχνης, λαογραφίας, αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς και ιδιατερότητας.

Τα πετρόκτιστα κτίρια της, τα κατηφορικά πλακόστρωτα δρομάκια της, τα γεφύρια οι νεροτριβές της, τα παλαιά μοναστήρια της με την πλούσια συλλογή  βυζαντινών και εκκλησιαστικών ιερών κειμηλίων, η βιβλιοθήκη με τα σπάνια έγγραφα και κώδικες, οι μπαρουτόμυλοι και το μουσείο υδροκίνησης, οι αρχαιολογικές και λαογραφικές συλλογές είναι μερικά μόνο στοιχεία που συνθέτουν τον πλούτο της Δημητσάνας και γοητεύουν τον επισκέπτη.

Τι να δείτε

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα ερείπια της Ακρόπολης της αρχαίας Τεύθιδoς, να θαυμάσετε τα παλιά αρχovτικά και πoλυόρoφα σπίτια, να περιηγηθείτε στα γραφικά δρoμάκια με τα παραδoσιακά καλvτερίμια, να επισκεφθείτε τα σπίτια και τoυς αvδριάvτες τoυ Γρηγoρίoυ Ε΄ και τoυ Παλαιώv Πατρώv Γερμαvoύ, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, τη Δημόσια Βιβλιoθήκη της Σχολής της Δημητσάνας πoυ περιέχει σπάvια χειρόγραφα, κώδικες vαώv και μovώv, δύο συλλoγές με αρχαιoλoγικό και λαoγραφικό υλικό, καθώς και ιστoρικά αvτικείμεvα.

Τι να πάρετε

Η Δημητσάνα φημίζεται για τα παραδοσιακά της προϊόντα όπως γλυκά του κουταλιού και ταψιού, μέλι και τα ωραία τοπικά της κρασιά.

Οδηγίες κατεύθυνσης προς Δημητσάνα 112χιλ 1 ώρα και 55λεπτά


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Categories

Πληροφορίες – Κρατήσεις

Τηλ. : +306973981384

Houdis Houses , Παράλιο Άστρος ΤΚ 22001

Τηλ: 2755051444


Πληροφορίες - Κρατήσεις

Το όνομά σας

Το email σας

tip!

Θα σας αποσταλεί αντίγραφο στο mail σας.
Ελέγξτε τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σε περίπτωση που δεν είναι στα εισερχόμενα σας.Με τον ίδιο τρόπο θα έρθει το Εmail της απάντησης.
Το μήνυμά σας

captcha <-- Αποδείξτε ότι δεν είστε robot..
Πληκτρολογήστε τα γράμματα της φωτογραφίας.